Известие

Collapse
No announcement yet.

по-малко зло

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• по-малко зло

Здравейте колеги отдавна не съм писал тук.
    Имам бензинова 147. Много съм доволен от нея и и се радвам. Единственото, което ме дразни, че е с две врати и ме нерви врътката всеки пъти на “стани, за да седна“. Май поодъртях и вече търся практиката и комфорта пред спортното.
    Тъй като май ще се връщам в БГ съм пред дилема.
    Дали да си запазя колата още няколко години и сложа хубава газова или да се мятам на дизел.
    Изчел съм тонове постове и инфо из нета за плюсове и минуси на двете горива в български условя.
    Та кажете ми кое е по-безболезното и икономически изгодно.
    При положение, че сложа газ и както знам, че свещите ще трябва да се сменят по на често, само тази зачестена смяна прави цялата хамалогия с газта безмислена. Демек само от към тези консумативи аз пак
    ще съм много назад!
    поздрави
    Opel Corsa B
    Opel Tigra
    Mercedes A 160
    Mercedes A190 AMG
    Alfa Romeo 147 1.6 ts
    http://www.snimka.bg/album.php?album_id=233669

Ако си сложиш газова уредба само ще си прецакаш колата. Ако ти се свиди да я караш на бензин, веднага я сменяй за дизел, но не слагай патерици на двигателя. Лично аз карам с Лукойлска нафта (крадена) и понеже си я сипвам собственоръчно от 10 литрови прозрачни шишета за минерална вода, мога да кажа че изглежда ОК, в цедката на фунията почти никога не остават разни гадости и в общи линии не съм имал проблем с горивото в БГ, така че не е страшно да караш дизел тук.
    Giulietta 1,6 JTDm 2013
    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Аз като гледам, взел си решение. Какъв е въпроса всъщност?

За прецакването на колата с газ- легенди. Значи моята вече не трябваше да се движи отдавна.
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
        Аз като гледам, взел си решение. Какъв е въпроса всъщност?

За прецакването на колата с газ- легенди. Значи моята вече не трябваше да се движи отдавна.
        Старата ми Дедра стигна до половин основен ремонт на двигателя заради тая гЪзова уредба, и въпреки това продължава да не работи като хората на бензин и да харчи много. Мерси, но лично аз повече няма да сложа газ на никоя кола, ако изобщо въобще си купя отново бензинова такава
        Giulietta 1,6 JTDm 2013
        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Относно спъването на колата с газ не съм съгласен. Имам приятели които твръдят че с газ колата има варви по добре от колкото на бензин.
          Ще сложа най доброто щото ако и там тръгна да минавам на метър то накрая може да ми излезе тройно по-скъпо.
          Инак на бензин по софииските задръствания просто няма смисъл. По книжка гориме градско по 11 тури още 2 литра отгоре прави сметка.
          Ако купя дизел незнам на какво ще попадна. А вече тази количка я имам една годинка и горе долу съм и научил историиката.
          Та въпроса ми е относно свещите като консуватив и до колко двигателчето ще му допадне газта!
          Opel Corsa B
          Opel Tigra
          Mercedes A 160
          Mercedes A190 AMG
          Alfa Romeo 147 1.6 ts

Comment

Такава Алфа има digitalundgrd (дано правилно съм го написал). Има скъпа газова. Попитай го за лични впечатления.
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
              Старата ми Дедра стигна до половин основен ремонт на двигателя заради тая гЪзова уредба, и въпреки това продължава да не работи като хората на бензин и да харчи много.
              Мда, на едно аверче дядо му пуши и пие като пор, и живя 87 години, на едно друго беше пълен въздържанел, и се инфарктна на 72......
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

мога да кажа че изглежда ОК, в цедката на фунията почти никога не остават разни гадости и в общи линии не съм имал проблем с горивото в БГ, така че не е страшно да караш дизел тук.
                Питай linkestis как беше замръзнал при -20 с прехваления алпин дизел. Никога не знаеш на каква боза ще попаднеш.
                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Газта колеги е по-силно гориво от бензина и не прави нагар. Маслото е бистро и чисто винаги, мотора лъщи, свещите белички. Значително много по-малко възможни детонации! Да не говорим, че с газов инжекцион колата може да върви повече от колкото на бензин. Газта се пали по-рано, нужен и е по-малко кислород... изобщо не знам кви са тия легенди за прецакването на двигателя.

Карал съм кола на газ години на ред. И по-ми харесваше на газ. По-пъргава, по динамична, реагира веднага на педала на газта...

Е, на моята кола нямам сега газ, защото просто не искам да си запълвам багажника.
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                    Да не говорим, че с газов инжекцион колата може да върви повече от колкото на бензин.
                    Аз доколко знам, това никогиш не може да стане....
                    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

На път сме да започнем отново спора бензин/газ - дизел.

Колега Ферарист - може да стане.
                      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                        Газта колеги е по-силно гориво от бензина и не прави нагар. Маслото е бистро и чисто винаги, мотора лъщи, свещите белички. Значително много по-малко възможни детонации! Да не говорим, че с газов инжекцион колата може да върви повече от колкото на бензин. Газта се пали по-рано, нужен и е по-малко кислород... изобщо не знам кви са тия легенди за прецакването на двигателя.

Карал съм кола на газ години на ред. И по-ми харесваше на газ. По-пъргава, по динамична, реагира веднага на педала на газта...

Е, на моята кола нямам сега газ, защото просто не искам да си запълвам багажника.
                        ...и ти запича инжекторите, те почват да "пикаят" вместо да впръскват - в резултат като ти се наложи да караш на бензин отиваш на разход от рода на 15/100, колата придърпва и т.н. - затова повече ти е харесвала на газ, айде нема нужда Това не е само мой личен опит, а и на доста хора които познавам отблизо.
                        Giulietta 1,6 JTDm 2013
                        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Колеги наистина не искам отново да придизвиквам спорове с тези полемика. Има хора изпатили се с различните горива но това най-вече го отчитам на лошото качество на горива в БГ.,части, ремонти и не на последно ясто самта кола-в какво състояние е била закупена кой е издивателствал върху нея преди. Най-ясна представа ще да е ако се вземат две еднакви чисто нови коли от магазина и се тестват на газ бензин и дизел и тогава може реално да се прецени къде е истината.
                          Отново ще ви попитам, относно консумативите и най-вече свещите дето струват мама и тате. Ще им се скъси ли животеца с газта или не?
                          Opel Corsa B
                          Opel Tigra
                          Mercedes A 160
                          Mercedes A190 AMG
                          Alfa Romeo 147 1.6 ts

Comment

Първоначално публикувано от hektor Покажи съобщение
                            Колеги наистина не искам отново да придизвиквам спорове с тези полемика. Има хора изпатили се с различните горива но това най-вече го отчитам на лошото качество на горива в БГ.,части, ремонти и не на последно ясто самта кола-в какво състояние е била закупена кой е издивателствал върху нея преди. Най-ясна представа ще да е ако се вземат две еднакви чисто нови коли от магазина и се тестват на газ бензин и дизел и тогава може реално да се прецени къде е истината.
                            Отново ще ви попитам, относно консумативите и най-вече свещите дето струват мама и тате. Ще им се скъси ли животеца с газта или не?
                            На свещите не, газта ги чисти, но на инжекторите - да, а те не са никак евтини. Можеш да бъдеш убеден, че сложиш ли газ колата няма да е вече същата. Да не говорим, че ще останеш съвсем без багажник. Не знам твоята в какво сътояние е, коя ръка е, на колко години/километри, но ако е читава си я карай така, нищо че ще дадеш някой лев отгоре за бензин - така ще си спестиш по-големи неприятности.
                            Giulietta 1,6 JTDm 2013
                            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

...и ти запича инжекторите, те почват да "пикаят" вместо да впръскват - в резултат като ти се наложи да караш на бензин отиваш на разход от рода на 15/100, колата придърпва и т.н. - затова повече ти е харесвала на газ, айде нема нужда Това не е само мой личен опит, а и на доста хора които познавам отблизо.
                              Аааа колега! Колата която карах на газ е карбурация! Няма дюзи. Какво ли не сменях. Помпи, регулатори, карбуратори и на бензин не можех да я накарам да върви добре. Във високите обороти ДА, но в ниските беше по мудна.

А до колегата Ферарист! С газовия инжекцион наистина колата може да върви повече от на бензин! Зависи каква е уредбата и компютъра и. Има много готини компютри с юзър френдли интерфейс по които може да се бута всичко много лесно. По-модерните могат да ползват и дебитомера на колата и датчиците за температури, ламбда сондата... изобщо много интересно е Верно ще гори повече, но като пари пак е по-евтино от бензина и колата върви та се къса.
                              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Working...
                              X